RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Ізмаїльських чиновників підозрюють у розкраданнях, а міський голова Абрамченко отримав орден від президента - ЗМІ

В Ізмаїлі Одеської області місцева влада відзвітувала, як освоїла кошти ЄС на будівництво каналізації по проекту "Чиста ріка", тим часом поліція направила до суду вже другу справу за розкрадання цього ж гранту - за 3,5 млн євро комунальники замінили не 11 км, а 9,5 км каналізаційних мереж.

Про це йдеться в матеріалі KP.UA.

Перше кримінальне провадження було розпочато за фактом розкрадання грантових коштів при закупівлі труб, а організатором схеми слідство назвало головного комунального водопровідника Віталія Бєлова. Слідство нарахувало збитків на суму 3,5 млн грн, а суд ще триває. Поліція закінчила розслідувати друге кримінальне провадження по проекту "Чиста ріка": тепер нараховано збитків на 7 млн грн за надання фіктивних управлінських послуг. В злочині звинувачують колишнього керівника Ізмаїльського КП, який нібито виводив мільйони грантових коштів на підконтрольну комерційну структуру.

Бєлов ходить на суд і продовжує обіймати посаду директора комунального підприємства. Інший фігурант - В.Строя - звільнився, але підконтрольне йому ТОВ продовжує надавати послуги менеджменту за іншими грантовими проектами.

Ізмаїльський голова Андрій Абрамченко залишився поза увагою правоохоронців, хоча саме він підписував договори і платіжки й особисто контролював реалізацію проекту. Наразі за даними ЗМІ, розглядається ініціатива направити на проект ще й кошти місцевого бюджету, щоб добудувати 1,5 каналізації. Можливі витрати оцінюють у 3,5 млн євро.

У 2023 році мер Ізмаїла Андрій Абрамченко отримав орден "За заслуги" ІІ ступеня на честь Дня Незалежності від президента України.