RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У мережі викрили фейк російських ЗМІ про помилку датського журі на "Євробаченні"

У мережі допустили, що повідомлення російських ЗМІ про помилку датського журі на "Євробаченні", яке нібито присудило 12 балів Україні замість Австралії, з великою часткою ймовірності є фейком.

Про це повідомляє відомий російський журналіст Андрій Мальгін у своєму блозі.

"Новина вже активно тиражується російськими ЗМІ, і, скоріше за все, серед 42 національних журі, котрі голосували, намагаються знайти ще кого-небудь, хто "помилився", і тоді можна буде поставити під сумнів перемогу української співачки. У самій Данії єдиним місцем, де з'явилася новина, поки що є сайт Датського радіо", - пише Мальгін.

За його словами, сайт Eurovisionworld.com, на який посилаються російські ЗМІ, є одним з фанатських електронних ресурсів, що зареєстрований у Данії, і він не є сайтом "Євробачення".

Журналіст підкреслює, що, як не дивно, Eurovisionworld має свою сторінку в російській соціальній мережі Вконтакте.

Також Мальгін вважає, що всі члени датського журі усвідомлювали, що 12 балів зараховуються саме Україні.

"Кожен з членів національного журі Данії був перед голосуванням протягом півгодини проінструктований аудитором з міжнародної компанії Deloitte. По закінченні голосування всі вони підписали в присутності аудиторів протокол зі своїми оцінками, отже, і сама Хільда, і інші члени журі, і аудитори прекрасно бачили, що Україні йдуть 12 балів", - зазначив російський журналіст.

Як повідомляв Апостроф, російські ЗМІ поширили інформацію, що представник журі Данії на "Євробаченні" Хільда Хейк заявила, що переплутала систему оцінки учасників і присудила 12 балів Україні замість Австралії.