RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Путін тисне на Київ: військовий експерт пояснив нові поставки техніки РФ на Донбас

Росія навмисно "накачує" окуповані регіони Донбасу зброєю заради того, щоб чинити тиск на українську владу і міжнародне співтовариство.

Таку думку висловив "Апострофу" головний редактор сайту "Інформаційний опір", військовий експерт Юрій Карін.

Карін прокоментував інформацію Головного управління розвідки Міноборони України про чергову поставку російської зброї на тимчасово окупований Донбас.

"Продовжується перекидання озброєння і військової техніки з території РФ: через населений пункт Сніжне в напрямку окупованого Донецька — 12 одиниць 152-мм САУ "Акація" на великовантажних причепах; з боку населеного пункту Новоазовськ в напрямку Донецька — п'ять мобільних автоматизованих комплексів РЕБ "Леєр-2" на базі бронеавтомобілів "Тигр")", — говорилося в повідомленні відомства.

На думку Юрія Карина, Росія навмисно "накачує" окуповані регіони Донбасу зброєю. "Таким чином Москва хоче чинити тиск на Київ і міжнародне співтовариство з метою змусити їх зайняти більш м'яку позицію щодо виконання Мінська-2 і піти на виконання кремлівської версії цих домовленостей (згідно їй — спочатку на Донбасі повинна пройти амністія, потім вибори, а тільки після цього можливе встановлення контролю за російсько-українським кордоном, - ред)", — зазначив експерт.

Він додав, що нові поставки російської зброї на Донбас пов'язані також з тим, що наявні в розпорядженні бойовиків зброя і техніка виходять з ладу і їх необхідно замінити.

"Не всі представники незаконних збройних формувань є військовослужбовцями РФ. Там є відверті кримінальні елементи, асоціальні елементи і так звані шахтарі і трактористи, які не мають військової спеціальності і не вміють поводитися зі зброєю належним чином. Тобто, техніка виходить з ладу, ламається, знищується в ході вогню у відповідь з боку ВСУ. Отже, терористам потрібна нова", — пояснив Карін.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Війна на Донбасі: навіщо Росія накачує схід України новою військовою технікою.