RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Порошенко спрогнозували ситуацію на Донбасі у випадку провалу його реінтеграції

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука прокоментував можливі сценарії розвитку подій на Донбасі.

В інтерв’ю "Апострофу" він дав відповідь на запитання про те, наскільки реально розпочати реінтеграцію Донбасу ще цього року: "Це питання досить риторичне, бо ви розумієте, що всі ці дії по реінтеграції Донбасу залежать не тільки від української сторони. У більшій мірі вони залежать від протилежної сторони, тому не можна робити якісь прогнози стосовно термінів".

Він підкреслив, що діалог з представниками так званих ДНР/ЛНР йде в рамках Мінського процесу.

Відповідаючи на питання про те, що станеться у випадку, якщо не вдасться реалізувати плани відносно реінтеграції, Тука сказав: "В найкращому випадку ми отримаємо Придністров’я, в найгіршому випадку ми отримаємо щось на кшталт Осетії".

При цьому він додав: "Я ніколи не був категорично проти виборів. Я завжди казав, що для цього немає передумов. І зараз їх немає. Їх треба створювати. Якщо вдасться їх створити, то чому б не проводити вибори. Проте в таких умовах, які є зараз, я вважаю, що ні про які вибори мова йти не може".

Більше читайте в матеріалі "Апострофа" Через п'ять років реінтеграція Донбасу буде вже неможлива, - Георгій Тука.