RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Російський журналіст розповів, як Крим погубив Горбачова

Відомий російський журналіст Дмитро Биков заявив, що в позиції екс-президента СРСР Михайла Горбачова щодо окупованого Криму немає нічого дивного.

Про це журналіст написав у статті для російського видання Собеседник.ru.

"Михайло Сергійович завжди ратував за соціалізм з людським обличчям, людське обличчя у нього, безумовно, є, а більше ніхто і не обіцяв", - вважає Биков.

За його словами, немає жодних підстав очікувати від Горбачова розбіжностей з президентом Росії Володимиром Путіним.

"... врешті-решт, його головною заслугою в очах мільйонів (якщо не вважати розвал СРСР, який він саме намагався зупинити) залишається гласність, а в Росії тепер все навіть дуже гласно. Поставимо попереду жінок і дітей і подивимося, як у них будуть стріляти, – куди вже гласніше-то?" - пише російський журналіст.

Також він згадав нагородження помічника президента РФ Владислава Суркова орденом "За вірність обов'язку" з рук так званого "глави" Криму Сергія Аксьонова.

"Це четвертий орден Владислава Суркова, попередні три видані за забезпечення безперебійної діяльності Адміністрації президента, зміцнення російської державності та самовіддану працю", - зауважив Биків.

"Здається, орден "За вірність обов'язку" є цілком достатньою компенсацією за відмову у в'їзді на українську територію", - іронізує журналіст.

Він вважає, що Горбачов і Сурков увійдуть в історію саме в такому вигляді та саме з такими асоціаціями.

"Але ж попереджав прославлений кримчанин Волошин, що Крим виявляє в людях найбільш справжнє. У цьому його безумовна і, гадаю, головна цінність у російській історії", - підсумував Биков.

Нагадаємо, 22 травня Горбачов заявив про підтримку рішення Путіна окупувати український Крим.