З'явилися подробиці справи проти ватажка бойовиків ДНР "Гіві"

Стали відомі подробиці справи, порушеної Генеральною прокуратурою України (ГПУ) проти одного з ватажків бойовиків так званої ДНР Михайла Товстих з позивним "Гіві".

Про це написав волонтер Роман Доник на своїй сторінці в Facebook.

"До речі, все забуваю розповісти. За "Гіві", той який Товстих, генеральною прокуратурою ведеться кримінальна справа. За всіма правилами ведеться. Знімаються свідчення у командирів, у чиїй зоні відповідальності були бої з бойовиками, якими він командував. Зокрема, точно знаю, що за аеропорт точно відбираються свідчення", — повідомив волонтер.

"Колишнього комбрига 93 ОМБр генерал-майора Микаца попередили, що дуже велика ймовірність того, що вiн буде давати свідчення в міжнародному суді. Цілком можливо, що саме з цим пов'язана недавня спроба його ліквідувати. Московитам свідки не потрібні. Вони для них небезпечні", — зазначив Доник.

"Нашій прокуратурі потрібно побільше порушувати і вести кримінальних справ. Процес самоліквідації буде включений. Ну а поки війна триває", — додав волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше лідер російського націоналістичного руху "Русские" Дмитро Дьомушкін спрогнозував подальшу долю ватажків бойовиків ДНР Михайла Товстих з позивним "Гіві" і Арсенія Тарасова з позивним "Моторола".