RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Хакери виставили на продаж особисті дані мільйонів користувачів "ВКонтакте"

База даних на більш ніж 100 мільйонів акаунтів з найбільшої на пострадянському просторі соцмережі "ВКонтакте" виставлена на продаж в даркнеті за один біткоін (близько 570 доларів).

Про це повідомляє видання Motherboard, передає Лента.ру.

Інформацію про базу даних з відомостями про користувачів «ВКонтакте» опублікував сайт LeakedSource, що займається моніторингом витоків. На продаж базу виставив хакер під ніком Peace.

За інформацією LeakedSource, база даних надана користувачем з ніком Tessa88. В кінці травня чоловік з таким же псевдонімом злив базу на 400 з гаком мільйонів акаунтів MySpace. Витік, як стверджує хакер Peace, стався між 2011 і 2013 роком, що пояснює відсутність прив'язки деяких акаунтів до телефону (раніше вона не була потрібна).

Як повідомляє Motherboard, у базі міститься інформація про 100544934 облікових записів, включаючи імена, прізвища, email, номери телефонів і паролі користувачів. При перевірці 100 випадково вибраних записів у 92 випадках паролі від них виявилися актуальними, відзначає видання.

Згідно аналізу LeakedSource, найпопулярнішим виявився пароль «123456» (709067 акаунтів). Серед інших поширених паролів — «QWERTY», «123123» і «QWERTYUIOP». Майже половина (41 мільйон) акаунтів мають прив'язку до електронної пошти Mail.ru.

До теперішнього моменту лот з базою даних відсутній на маркетплейсі, зазначає видання Roem.ru.

Представники "ВКонтакте" поки ніяк не прокоментували ситуацію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилося велике розслідування росЗМІ з приводу серії суїцидів у дітей, які були спровоковані сектою сатаністів з допомогою мережі ВКонтакте.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство Тема: Европа
Теги: