RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Боєць АТО розповів, як командири на Донбасі борються з пияцтвом бійців

Колишній захисник шахти "Бутівка", доброволець 11-го мотопіхотного батальйону територіальної оборони "Київська Русь" Андрій Схулухія повідомив, що робили в зоні АТО з військовослужбовцями, які перебували у стані алкогольного сп'яніння.

Про це Схулухія розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Є такі люди, яким присилали горілку, вони ділилися з усіма: по 20 грам розлили, нормально, для зняття стресу. Але якщо знають, що він ні з ким не поділиться, сховається і з горла буде дути, поки дно не побачить... Такий нап'ється - і тоді він, як мінімум, дві доби не боєць. Якщо знаходили когось в такому стані - ховали його, щоб не вбило. Він же не розуміє, ходить туди-сюди, йому вже й обстріли та інше — все по цимбалах", - каже боєць батальйону "Київська Русь".

Він підкреслив, що почали застосовувати грошові штрафи щодо солдатів, які вживають алкоголь.

"Потім почали рублем карати, бойовий день не рахували, рапорт на людину не писали, тому що якщо ти валявся, то який же це бойовий день? Але таких, слава Богу, було дуже мало. Дві-три людини максимум. Я забороняв пацанам там пити, вони потім мені дякували, тому що живі залишилися завдяки цьому. Адже там чоловік випив — все, це одразу труп", - додав Схулухия.

Докладніше читайте в інтерв'ю з Андрієм Схулухією на "Апострофі".