Порошенко висловився про долю "проблемних" бронекатерів

Президент України Петро Порошенко заявив, що два броньових артилерійських катери типу "Гюрза-М", які проходили випробування близько 8 місяців, сьогодні увійдуть до складу ВМС України.

Про це Порошенко сказав під час урочистостей до Дня Військово-морських сил ЗСУ сьогодні в Одесі, передає 5 канал.

"Сьогодні до складу Військово-морських сил України увійдуть два броньових артилерійських катери, які передаються на бойове випробування для постановки на озброєння. Швидкісні і непомітні, економічні та ефективні, розроблені і побудовані українцями і випробувані українськими моряками. Назви морських портів зі сходу і південного заходу на їх бортах — "Бердянськ", "Інкерман". Вони символізують нашу українську національну єдність", — зазначив Порошенко.

За його словами, наступні серійні артилерійські, десантні катери вже закладені на вітчизняних судо-будівельних заводах і невдовзі увійдуть до бойового складу флоту.

"У перспективі добудова інших кораблів, поповнення флоту кораблями і судами необхідних типів, ракетними ударними комплексами та введення до складу морської авіації вітчизняного патрульного літака", — додав він.

Крім того, президент під час урочистостей призначив командувача ВМС ЗСУ. Ним став генерал-лейтенант Ігор Воронченко, який до цього часу виконував обов'язки голови ВМС.

Нагадаємо, за інформацією журналістів, під час випробувань та стрільб катерів були виявлені численні недоліки в конструкції, тому стверджувалося, що ВМС не зможуть взяти їх на озброєння в такому вигляді.

Як повідомляв "Апостроф", проблеми з прийняттям на озброєння військово-морських сил України двох новітніх бронекатерів типу "Гюрза-М" викликали хвилю уїдливих коментарів у російських інтернет-користувачів.