​В полку "Дніпро-1" розповіли про загрозу збройної сутички з СБУ

У полку "Дніпро-1" розповіли про те, як ледь не відбулося збройне зіткнення між бойовими офіцерами полку і представниками "Альфи" Служби безпеки України (СБУ).

Про це повідомляють на сторінці полку "Дніпро-1" у соціальній мережі Facebook.

"Сьогодні, 6 липня, представники Генеральної прокуратури почали ганебні слідчі дії, обшук на військовій базі бойового полку особливого призначення "Дніпро-1", який несе службу в зоні АТО", — наголошується в повідомленні.

"Використовуючи втемну "Альфу" СБУ, слідчі ГПУ захопили офіційну зброярню та КПП полку, своїми діями ледь не спровокувавши збройне зіткнення між бойовими офіцерами "Дніпро-1" та представниками "Альфи". Бійці полку є патріотами України і, діючи виключно в рамках українського законодавства, зробили все, щоб уникнути збройного конфлікту", — повідомляють в полку "Дніпро".

"Офіційною причиною стала справа 2014 року. На сайті Генеральної прокуратури вже з'явилися фото нібито вилученої нелегальної зброї, які є фейковими і які були зроблені незаконно слідчим економічного відділу ДПУ безпосередньо в офіційному магазині полку. Повідомляємо, що вся зброя надана ППСПОП "Дніпро-1" Головним управлінням Національної поліції України та офіційно перебуває на балансі полку", — заявляють у "Дніпро-1".

"Після закінчення слідчих дій полк звернеться в Генеральну прокуратуру щодо кримінального провадження стосовно осіб, які використовували привід для проведення обшуку та опублікували в мережі і в ЗМІ помилкові фотографії. Зараз полк "Дніпро-1" вважає, що слідчі, підкреслюємо, економічного відділу ГПУ не мають ніякої компетенції для того, щоб коментувати, запроваджувати та здійснювати слідчі дії, пов'язані з військовими підрозділами і зброєю, що використовується", — наголошується в повідомленні.

"Ця акція була спланована з метою дискредитації тимчасово виконуючого обов'язки командира полку Олександра Рашівського, який є самовисуванцем на виборах по 27 округу в Дніпрі, полку, який захищає цілісність України в АТО з самого початку", — додали в полку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ГПУ заявили, що в Дніпропетровській області було виявлено рекордну кількість зброї, боєприпасів і вибухових речовин, викрадених і вивезених із зони АТО.