Відомий російський журналіст дав незвичайне пояснення війні РФ проти України

Російський журналіст Юрій Рост розкритикував президента Росії Володимира Путіна і прем'єра Дмитра Медведєва за те, що вони розв'язали війни з Грузією і Україною.

Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

"Чим все це (війна з Україною, - ред.) закінчиться – я не знаю. Я сподіваюся, що це закінчиться якось. Розкажу вам таку притчу, яку я почерпнув у нашому гастрономі біля Покровських воріт. Зараз там "Діксі", а раніше був гастроном. І там був відділ для ветеранів. Яйця, які коштували, припустимо, 90 копійок, в ньому продавалися за 80. Підійшла старенька. Там була Свєта, продавщиця. У неї зверху, по грудях, все було забруднене, а решта чисто. Вона ось так витирала руки. І старенька сказала: "Свєта, а що, яєць по 80 копійок немає?" І Свєта підняла на неї очі й відповіла: "Все має сенс кінчатися". Альтернатива війни – мир. Я сподіваюся. Мені дуже б хотілося, щоб божевілля нашої влади закінчилося. Найбільш близьких друзів ми перетворили на ворогів – Грузію і Україну", - поскаржився він.

За словами Роста, Грузія була навіть більшим другом для Росії, ніж Україна.

"Найбільш близькі! Грузія навіть ближче України була, незважаючи на те, що з українцями ми слов'янські народи, дуже багато спільного. Але грузинська культура, кіно, театр, поезія, література – це все наше рідне було... В кожній родині були "свої" грузини. Неважливо, хто це були – це могли бути робітники, міліціонери, актори. У мене таке відчуття, що у наших Путіна, Медведєва, Сечіна не було друзів у Грузії. (Сміх у студії). Якщо б були, вони були б іншими", - підкреслив російський журналіст.

При цьому він додав, що і в Україні, мабуть, у Путіна з Медведєвим не було друзів.

Як повідомляв "Апостроф", в березні 2014 року президент РФ Володимир Путін анексував українські Крим і Севастополь. Пізніше він став активно допомагати проросійським сепаратистам на Донбасі, в результаті чого там розгорілася війна.