Скандальний хресний хід на Київ зробив "хід конем"

Учасники скандального хресного ходу, організованого Українською Православною Церквою Московського Патріархату (УПЦ МП), щоб уникнути провокацій пішли в обхід Борисполя, де їх очікують противники ходи.

Про це повідомляють Вести.

Місцевий патрульний поліцейський повідомив, що хресний хід пішов в обхід Борисполя, по Броварський дорозі.

Колона людей підійшла до кордону правоохоронців, першими стоять священики з хоругвами. Один з учасників хресного ходу переговорив з правоохоронцями, після чого хода рушила в бік Броварів. Противники вигукують гасла і кидають в учасників ходи яйця, пластикові пляшки.

Представники ОУН кричать "Ганьба" і рухаються паралельно з ходою.

Нагадаємо, загальнонаціональний хресний хід з молитвою за мир в Україні розпочався 3 липня на сході країни Святогірської лаври, а 9 липня — на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі, учасники обох походів зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом пройдуть до Києво-Печерської лаври, де буде звершено урочисте богослужіння. 28 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври буде звершена урочиста божественна літургія. Охороняти безпеку під час цих заходів у Києві будуть 4,5 тисячі правоохоронців.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі з'явилися фотографії, на яких показано, як противники скандального хресного ходу, організованого Українською Православною Церквою Московського Патріархату (УПЦ МП), перекрили дорогу на Київ.