RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Автокефалія УПЦ: стало відомо про важливе рішення Константинопольського патріархату

Священний Синод Константинопольського Патріархату створює спеціальну комісію для розгляду заяви українського парламенту з питання надання Українській православній церкві Київського патріархату (УПЦ КП) автокефалії.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу з нагоди святкування Дня хрещення Русі, передає прес-служба глави держави.

"Упевнений, що завдяки участі Його Святості у вирішенні цього важливого питання між Українською церквою і Константинополем складуться унікальні відносини, які дозволять подолати чимало негативних тенденцій в житті сучасного православ'я", - сказав глава української держави.

Як повідомляв "Апостроф", Всеправославний собор, який пройшов з 16 по 26 червня на Криті під головуванням Константинопольського патріарха Варфоломія, натякнув, що поки не бачить доцільності у наданні автокефалії новим церквам.

У той же час російський журналіст Олександр Невзоров за підсумками Всеправославного собору упевнений, що українська православна церква зможе отримати автокефалію в будь-яку хвилину.