RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Скандал з хресною ходою: у мережі вказали на обурливі маніпуляції з молитвами

Українська Православна Церква Московського Патріархату (УПЦ МП) проводить обурливі маніпуляції з молитвами, вставляючи в текст звернення до так званого "русского мира".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник групи "Інформаційне опір", нардеп Дмитро Тимчук, опублікувавши скани молитов.

"Ці хлопці дійшли до того, що заради вбивання в мізки українців "меседжів" про "русский мир" хвацько змінюють текст молитов. Отже, молитва на звороті ікони Святогірської ікони Божої Матері (родавалась учасникам цьогорічної "хресної ходи" з Донбасу).

Градація досить цікава: скан. 1 - "традиційна" (раніше прийнята) молитва, в якій не було жодного слова про "Землю Руську" і інш. згадок про "русский мир". Скан. 2 - "нинішня" інтерпретація, в якій "раптом" з'являється, по термінології "іпсошників" (ІПсО - інформаційно-психологічні операції), т. зв. "якірці" у вигляді звернення до "русского мира". Зовнішнє зображення ікони, зрозуміло, не змінюється", - написав Тимчук.

Як повідомляв "Апостроф", в соціальних мережах було опубліковано фото і відео милитаризированої поведінки священиків, які брали участь у хресній ході УПЦ МП на Київ.

.