RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

"Диверсія" у Криму: з'явилося унікальне відео про долю жертв російських військових

Журналісти знайшли мирного жителя, який став жертвою обстрілу російських військових в ніч на 7 серпня в Армянську, коли ФСБ нібито затримало так званих українських диверсантів в окупованому Криму.

Про це йдеться в розслідуванні телеканалу Дождь.

За інформацією журналістів, в сірому автомобілі Skoda перебували двоє мирних жителів – чоловік Хафіз Хайдаров з села Суворово, де нібито і затримали диверсантів, і жінка, яку розшукати не вдалося.

Журналістам вдалося дістати відео автомобіля з численними кульовими пораненнями. Крісла в автомобілі - без слідів крові, тому що постраждалих відразу витягли.

Вдалося з'ясувати, що жертви були доставлені в хірургію в Красноперекопськ. У чоловіка було чотири кульових поранення, прострелене стегно. У жінки також були поранення, зараз вона перебуває в реанімації, але в іншій лікарні.

В іншу лікарню перевели і Хайдарова. Журналістам вдалося розшукати його палату в хірургії, але з'ясувалося, що його серйозно охороняють. Стережуть жертву і представники місцевої поліції, і невідомі люди, які ховають обличчя за масками. Вони не пустили журналістів до Хайдарова, посилаючись на те, що у них немає розпоряджень.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 8 серпня, за словами українських ЗМІ, солдати РФ в Криму на КПП "Армянськ" обстріляли цивільний автомобіль Skoda Fabia.