Журналісти дізналися про підозрілі газові успіхи людей Авакова

Українські журналісти дізналися про те, що підприємці з близького оточення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і бізнес-партнера його сім'ї Ігоря Котвіцького стали співзасновниками двох компаній, які отримали спеціальні дозволи Державної служби геології і надр на вивчення і розробку нафтогазових родовищ.

Про це повідомляють у випуску проекту "Схеми", передає "Радіо Свобода".

Так, стало відомо, що кілька тижнів тому бізнесмен Роман Дружбін та його партнери стали власниками харківських фірм "Укргаздоб" і "Нафтогазенергопром".

Повідомляється, що ці фірми отримали спеціальні дозволи на користування надрами після аукціону Держгеонадр, який відбувся 22 березня 2016 року.

Як з'ясували представники ЗМІ, Дружбін є помічником народного депутата від "Народного фронту" Ігоря Котвіцького, близького соратника і партнера сім'ї Арсена Авакова.

Стало відомо, що в обох випадках за нафтогазові площі змагалися лише по дві компанії. Особливо підозрілим видається те, що на момент подання документів про участь в аукціоні обидві фірми існували менш ніж два тижні та були зареєстровані в один день – 23 лютого 2016 року.

У свою чергу за Південно-Кисовську площу змагалися між собою компанії "Нафтогазенергопром" і "Укргаздоб". Також журналісти повідомляють, що в керівництві всіх вищевказаних компаній фігурують люди, невідомі в широкому колі нафтодобувачів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний депутат і журналіст Сергій Лещенко опублікував докази, які можуть стати основою для звинувачення Авакова в корупції.