Радник Стеця розповів, чому не варто дорікати президенту Ізраїлю за звинувачення на адресу ОУН

Народний депутат України, радник міністра інформполітики Юрія Стеця Олександр Бригинець вважає, що в заяві ізраїльського президента, в якій він звинуватив українців, зокрема, бійців ОУН, в тому, що вони були пособниками нацистів у вбивствах євреїв, винні міфи, створені Радянським Союзом.

Про це він розповів у коментарі "Апострофу".

На його думку, Україні необхідно працювати над дерадянізацією історії Другої світової війни. "В Ізраїлі живе багато людей, які знають історію України в дусі, в якому це подавалося в Радянському Союзі. Це сигнал нашим історикам і політикам про те, що треба активніше розвінчувати міфи СРСР", - вважає Бригинець.

За його словами, в тому, що сталося, винний не президент Реувен Рівлін, а радянські міфи, які досі не розвінчала Україна. "Ми добре знаємо, що в Бабиному Яру загинули і представники українських націоналістів", - додав нардеп.

Також він додав, що інцидент ніяк не вплине на відносини України та Ізраїлю.

"Я думаю, що буде інформація, яку подадуть Ізраїлю у вигляді фактів, документів, і я думаю, що таких конфузів наступного разу не буде", - розповів радник Стеця.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофу" "Почув би від мене багато некоректних слів: лідер Ізраїлю розгнівав кума Порошенка.