RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Бої за участю Порошенка: розкрилися неймовірні дані

Президент України Петро Порошенко розповів про те, як брав участь у бойових діях у роки служби в радянській армії.

Про це він сказав у ході зустрічі зі студентами-істориками, фрагмент якої опублікований на YouTube.

Відповідаючи на зауваження одного зі студентів про те, що крім військових психологів, можливо, треба готувати і військових істориків, Порошенко зазначив, що зараз не вистачає військових психологів, додавши, що ними можуть бути не тільки випускники психології.

"Вам раджу піти у військкомат після закінчення і рік провести в АТО. Ось я провів два роки в радянській армії і, в тому числі, брав участь у бойових діях. Був призваний з другого курсу. А через два роки повернувся на третій. Був призваний у 1984 році, а повернувся в 1986 році. Можу сказати, що після армії це зовсім інше сприйняття світу. Зовсім інше. Формує людину", - сказав президент.

Водночас на сторінці "Телебачення Торонто" у Facebook зазначили, що Порошенко сказав неправду щодо своєї участі в бойових діях.

"Студентам-історикам розповідати такі речі досить ризиковано, адже хто, як не вони, мають знати, що у 1984-86 роках у російському Ахтубінську на кордоні з Казахстаном (де, як пишуть ЗМІ, Порошенко служив у ППО), а згодом у Києві (куди його перевели) жодних бойових дій не відбувалося. З іншого боку, Порошенкові видніше, це ж він особисто брав участь у тих боях, а не якісь студенти-історики", - зазначили в соцмережі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Порошенко опублікував відеозапис випробування нової системи дистанційно керованої зброї "Сармат" з протитанковими ракетами.