Відома українська письменниця зробила цинічну заяву про війну на Донбасі

Українська письменниця Оксана Забужко заявила, що завдяки війні на Донбасі українська влада зайнялася захистом вітчизняних книг.

Про це вона повідомила в коментарі "Апострофу".

Забужко з ентузіазмом сприйняла прийнятий в першому читанні законопроект про обмеження на ввезення в Україну літератури антиукраїнського змісту. Вона зазначила Росія 15 років займалася на території України інформаційною та культурною агресією. Однак тепер українська влада, нарешті, встала на захист вітчизняного виробника, в даному випадку – книговидавця. Забужко підкреслила, що, як би це цинічно не звучало, саме війна на Сході України змусила владу зважиться на такі заходи, необхідні для розвитку української літератури.

Говорячи про книжкову продукцію з РФ, письменниця порівняла її з осколком дзеркала троля з казки "Снігова королева", яке, потрапляючи в очі, спотворює бачення навколишнього світу.

Докладніше про те, як в Україні сприйняли законопроект про заборону на ввезення в країну літератури антиукраїнського змісту, прийнятий в першому читанні депутатами Верховної Ради, читайте в матеріалі "Пропаганда і треш: чи потрібно Україні забороняти російські книги".