RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Генштаб ЗСУ звинуватили у перешкоджанні створення в Україні "козачого батальйону"

Ініціатор створення "Козацького батальйону підполковник Олександр Шепілов, який служить в АТО, заявив, що в Міноборони дали добро на створення цієї бойової одиниці, але проти цього виступив Генштаб.

Про це Шепілов сказав у коментарі "Апострофу".

За його словами, в Генштабі прямо сказали, що не допустять створення "Козацького батальйону". Зокрема, каже полковник, в Генштабі заборонили набирати в даний батальйон чинних військовослужбовців.

Також Шепілов зазначив, що Генштаб у списках майбутніх військовослужбовців батальйон зажадав вказувати військово-облікову спеціальність, що за словами полковника є бюрократичної пасткою, оскільки, наприклад, моряка-підводника не можна буде записати в підрозділ сухопутних військ.

Крім цього Генштаб запропонував проводити набір в батальйон у місцевих військових, а не централізовано. При цьому, сказав полковник, представники військкоматів пропонують людям, які мають намір записатися в "Козацький батальйон", піти в інші батальйони, пояснюючи це тим, що вже з поточного місяця можна отримати гроші за укладення контракту на військову службу.

Докладніше про ситуацію з "Козацьким батальйоном" читайте в матеріалі "Апострофа".