Екс-заступник голови Генштабу вказав на проблему з призовом до ВСУ випускників військових кафедр

Для закриття кадрових "дірок" з Генштабі вирішили призвати "піджаків" - чоловіків, які закінчили військові кафедри цивільних вузів, отримали офіцерське звання молодшого лейтенанта, але жодного дня не служили в армії.

Таких офіцерів планують закликати близько 4 тисяч. У цьому рішенні є як плюси, так і непередбачувані мінуси, йдеться в статті "Апострофа".

За словами волонтера Романа Доніка, "це дуже великий резерв, який просто гріх не використовувати".

"Насправді у нас дуже багато "піджаків", які хотіли служити, але з якихось причин не потрапили в армію. Крім того, у нас є маса людей з військово-обліковою спеціальністю, яка зараз вже неактуальна, тому потрібно систематизувати цю справу і відібрати тих, хто дійсно може служити, а в кого немає потреби. Це однозначно потрібно робити", - вважає він.

У свою чергу екс-замначальника Генштабу генерал-лейтенант Юрій Думанський вважає, що "піджакам" в армії доведеться непросто.

"Звичайно, такі люди будуть направлятися на військові курси, де вони отримають додаткову підготовку. Але їм однозначно буде складно, адже якщо людина не служила в армії, але отримав військове звання без відповідної підготовки, не факт, що він буде хорошим командиром. Це все ж управління людьми, а не тільки технікою. До цих речей потрібно бути готовим ", -пояснив Думанський.

Більше про проблеми в армії - з технікою і людьми - читайте в статті "Апострофа".