RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

США викрили РФ у навмисному створенні гуманітарної кризи на Донбасі

Американська делегація при ОБСЄ звинуватила об'єднані російсько-сепаратистські сили у навмисному обстрілі критично важливих об'єктів інфраструктури на сході України, щоб штучно посилити гуманітарну кризу. З такою заявою на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні виступила представник США Кейт Бернс, передає Укрінформ.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані повідомленнями про те, що об'єднані російсько-сепаратистські сили обстрілюють цивільну інфраструктуру, щоб навмисно створити гуманітарну кризу і збільшити тиск на Україну", - заявила дипломат.

Бернс закликала всі сторони в Тристоронньої контактній групі в найкоротші терміни досягти угоди про нові районах розмежування, особливо в районах розташування критично важливою інфраструктури, зокрема Донецької станції фільтрації.

Представник США підкреслила, що кращий спосіб зменшити напруженість - це повна імплементація Мінських угод.

Крім того, вона висловила стурбованість "триваючими порушеннями Росією міжнародного права і повною зневагою принципів і зобов'язань в рамках ОБСЄ, які спостерігаються в Криму". Йдеться про порушення прав кримських татар, етнічних українців і противників російської окупації півострова.

Бернс також констатувала, що санкції проти Росії залишатимуться в силі, поки вона не виконає повною мірою Мінські домовленості і не поверне контроль над Кримом українській державі.

Нагадаємо, сьогодні, 9 березня, у ОБСЄ повідомили про скупчення танків бойовиків біля Маріуполя.