RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Меморіал полякам на Львівщині знову осквернили: опубліковано фото

Пам'ятник загиблим під час Другої світової війни полякам у селі Гута Пеняцька у Львівській області, який був підірваний в січні і згодом реконструйований, знову осквернили.

Про це повідомляє Польське радіо.

Зазначається, що 12 березня невідомі вандали розмалювали червоно-чорними фарбами дві стели і хрест на меморіалі полякам. На меморіалі намалювали свастику, зображення чорно-червоного прапора та написи "Смерть ляхам" і "Геть з України, курви".

Фото Польське радіо

Перший заступник голови Бродівської районної державної адміністрації Володимир Адамець розповів, що побачив ці написи і повідомив про них в поліцію і СБУ. За його словами, пошкодження на меморіалі були негайно видалені.

Нагадаємо, раніше, 8 січня, в Гуті Пеняцькій виявили, що пам'ятник полякам зруйнований.

Меморіал споруджено у 2005 році в пам'ять про трагічну подію: масове знищення поляків, прятавших євреїв, у 1944 році. Тоді солдати добровольчої дивізії "СС Галичина" спалили живцем 500 поляків.

Як повідомляв "Апостроф", на кладовищi у селі Підкамінь Львівської області вандали замалювали і залили червоною фарбою пам'ятні хрести і меморіальні таблички на могилах поляків.