RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Порошенко заявив про остаточну втрату Україною окупованого Донбасу

Торгівельна блокада окремих районів Донецької та Луганської областей привела до втрати "останніх острівців України" на окупованому Донбасі. Про це в інтерв'ю українським телеканалам заявив президент України Петро Порошенко.

"Блокада дала можливість окупантам досягти двох речей: виправдати рішення РФ про визнання "паспортів" так званих "ДНР/ЛНР", їх реєстраційні документи, автомобільні номери, а також... захоплення українських підприємств, передачу їх олігархам російським, або тим, хто втік з України, таким як Курченко. І на сьогоднішній день вони стали власниками цих об'єктів. Блокада знищила Україну на Донбасі", - заявив президент.

За його словами, українські підприємства були "острівцями" присутності України на окупованих територіях, тими "якорями, якими ця територія трималася за Україну", оскыльки це були єдині місця, де працювала українська національна валюта, а податки в повному обсязі сплачувалися до бюджету країни .

"Ми збиралися використовувати ці підприємства для інтеграції при поверненні Донбасу - це були б базові плацдарми для повернення", - розповів глава держави.

Нагадаємо, Петро Порошенко також назвав умови відновлення вантажного сполучення з ОРДЛО.