RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

СБУ відкрила справу через антиукраїнські заяви екс-мера Ужгорода

СБУ відкрила кримінальне провадження з приводу антиукраїнських заяв у соцмережі колишнього мера Ужгорода Сергія Ратушняка, зокрема, через його зневажливе ставлення до української мови.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат Людмила Подоляк, опублікувавши відповідний документ.

"Як результат мого звернення СБУ відкрила кримінальне провадження стосовно Ратушняка за зневажливі вислови про українську мову", - написала вона.

У відповіді СБУ йдеться, що Ратушняку інкримінують ч.2 ст.109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) та ч.1 ст.110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) Кримінального кодексу України.

Депутатський запит щодо заяв Сергія Ратушняка нардеп зробила ще на початку лютого. Свій пост колишній мер опублікував в мережі 30 січня.

Нардеп Ірина Подоляк зазначає, що Ратушняк у коментарі до свого посту образливо висловлюється про українську мову.

Зараз пост на сторінці Ратушняка видалено.

Як повідомляв "Апостроф", у соцмережах розгорнулася бурхлива дискусія відносно недавно зареєстрованих законопроектів про державну мову.