Відомий АТОшнік розповів, як Росія влаштувала на Донбасі полігон для навчання своєї армії

Росія перетворила територію України в полігон для випробування новітньої зброї та утилізації старої. Про це розповів комбат Української добровольчої армії Андрій Гергерт в інтерв'ю online.ua.

"Росіяни - вони заїжджають, інструктують, якісь снайпера, новітню зброю своє випробовують. Постійно утилізують свою якусь зброю. Це видно по їхнім атакам. Наша земля для них - полігон для навчання свого війська. Це відчувається і видно. Ну, такий вже сьогодні час. Така наша місія - України в цілому - це все витерпіти ", - розповів Гергерт.

У той же час місцеві бойовики, за його словами, навчилися протистояти Збройним силам України, використовуючи для цього перемир'я і діяльність місії ОБСЄ на Донбасі.

"На порядок зараз стали вони агресивніше. Вони вже вивчили, як з нами воювати. Використовують місію ОБСЄ в своїх іграх. Використовують так звані перемир'я для того, щоб агрессіровать постійно", - зазначив Гергеті.

Втім, за словами комбата, противники українських військ на Донбасі абсолютно прогнозовані.

"Ми чітко розуміємо: ми дуже успішні. Ми - Збройні Сили України, хлопці з СБУ, добровольці - успішні в своїх операціях. Дуже і дуже. І в цей час якраз формується розуміння, як нам це зробити. Як перемогти. Аби була команда, за великим рахунком ", - підсумував Гергет.

Нагадаємо, за інформацією ГУР Міноборони України, бойовики "ДНР" і "ЛНР" розкрадають зброю і боєприпаси з метою їх подальшого продажу або обміну на матеріальні цінності.