Прикордонники вказали на особливість вторгнення чергового "гумконвоя" РФ на Донбас

У так званому "гуманітарному конвої" РФ, який сьогодні, 27 квітня, в'їхав на окуповану територію України, було виявлено невідповідність кількості вантажних автомобілів з раніше заявленою російською владою. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"З 6.50 до 7.40 через російські пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» на в’їзд в Україну всього прослідувало 2 колони т.з. "гумконвою" у складі 41 автомобіля. Особливістю даного вантажу є невідповідність кількості вантажівок, заявлених у попередній ноті РФ", - відзначили в Госпоранслужбе.

Крім того, за словами українських прикордонників, в колоні вантажівок, які нібито перевозили дитячі продукти харчування і медикаментами, автомобіль з медикаментами було заповнено лише на 10%.

В ДПСУ також підкреслили, що переміщення "гумконвою" знову відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ відправила на окуповану територію Донбасу 64-й "гуманітарний конвой".