RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Тупальский розповів, як порахувати вартість мита і ПДВ для посилок з-за кордону

Виконуючий обов'язки начальника Київської міської митниці Сергій Тупальский розповів, які обмеження є для купівлі товарів за кордоном і як розрахувати суму митного збору та податку за посилку, дорожчу за 150 євро.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Тупальский нагадав, що всі посилки вартістю до 150 євро не оподатковуються, незалежно від того, про чиє замовлення йдеться –фізичної чи юридичної особи.

"Не знаєте, як довести, що ви заплатили за своє замовлення менше за 150 євро? Будьте готовими надати підтверджувальні документи стосовно вартості замовлень, виписки з банків, що підтверджують оплату товару, зазначені в касових або товарних чеках, ярликах, інших документах роздрібної торгівлі, які містять відомості щодо вартості", – зазначив він.

"Якщо посилка коштує більше за 150 євро, то ви маєте сплатити мито та податок на додану вартість від суми, яка перевищує цю суму", - додав Тупальский.

За його словами, вартість відправлення для юридичних осіб може включати або не включати в себе вартість доставки; в залежності від умов поставки, зазначаються в комерційному інвойсі згідно Incoterms (додається вартість доставки на умовах доставки EXW, FOB, FCA).

Разом з тим, головний київський митник попередив, що спроби обійти сплату податку відслідковуються співробітниками митниці.

"Попереджаю тих, хто намагається штучно занизити вартість посилки (наприклад, розбивши її на кілька, щоб не платити мито та ПДВ) – навряд чи у вас це вийде, натомість матимете лише зайву мороку", – акцентував Тупальский.

Він також нагадав про заборонені для пересилання товари.

"Окрім зброї, легкозаймистих та вибухових речовин – це також, наприклад, брудний одяг та взуття без документів про проведену фумігацію. Такі речі можуть бути небезпечними для тих, хто торкається пакунків під час транспортування", – заявив Тупальский.

При цьому він підкреслив, що митники не розпаковують посилки самостійно.

"Розпакування і пред’явлення до митного огляду здійснюється представником експрес-перевізника (оператора поштового зв’язку). Огляд проводиться посадовою особою митного органу у присутності не менше ніж двох представників експрес-перевізника (оператора поштового зв’язку). Розпакування й митний огляд здійснюється на вимогу посадової особи митниці, а також у випадках встановлених законодавством (пошкодження упаковки, не заявлено вартість тощо)", – написав Тупальский.

Нагадаємо, в 2016 році через Київську міську митницю пройшло більше 25 мільйонів поштових та експрес-відправлень вартістю до 150 євро.