RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Обстріли на Донбасі: штаб АТО засмутив новими втратами

За минулу добу бойовики на Донбасі 48 разів обстрілювали позиції Збройних сил України, в результаті чого були поранені двоє українських військовослужбовців.

Про це повідомив прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

На приморському напрямку було зафиксровано 17 обстрілiв. Відкривали вогонь поблизу Широкіна з міномета калібру 120 мм. Поруч, по укріпленням ЗСУ в районі Водяного, кілька разів бив танк. Біля Гнутова ворог обстрілював з 82-мм мінометів, а біля Павлополя — з озброєння БМП. На тих же ділянках лінії зіткнення, а також біля Лебединського, Чермалика і Новотроїцького бойовики періодично застосовували стрілецьку зброю і гранатомети.

На донецькому напрямку було 24 обстріли. Найчастіше стріляли на околицях Авдіївки. Так, ввечері бойовики неодноразово відкривали інтенсивний вогонь по окремих опорних пунктах у південному передмісті Авдіївки з 82-мм і 120-мм мінометів, а також засобів ураження меншого калібру. Біля Кам'янки застосовувалися міномети калібру 82 мм і зенітна установка. З таких же мінометів, стрілецької зброї і гранатометів бойовики били біля Верхньоторецького, Опитного і Пісків. З передмістя тимчасово окупованій Горлівки вели вогонь по опорним пунктам сил АТО в районі Зайцева і Майорска.

На луганському напрямку за добу було 7 обстрілiв. Так, ввечері з 120-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї українських військовослужбовців обстрілювали поблизу Троїцького. Неподалік Кримського і Золотого били з мінометів калібру 82 мм. В районі Малинового застосовувалися автоматичні станкові гранатомети.

Як повідомляв "Апостроф", ввечері 21 травня бойовики обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію з 120-мм міномета.