RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

З'явилася реакція прокуратури на візит музикантів групи Scooter у окупований Крим

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну справу проти музикантів німецької групи "Scooter" за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповані території України.

Про це повідомила прес-служба прокуратури АРК.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли інформацію після того, як в прокуратуру звернувся один з народних депутатів України і заявив, що колектив групи "Scooter" скоїв злочин, відвідавши окупований Крим.

Санкція статті 332-1 КК України передбачає до 8 років позбавлення волі.

Українські прокурори мають намір допитати музикантів, для цього будуть відправлені запити в компетентні органи Німеччини.

Як відзначили в прокуратурі АР, такі дії представників іноземних держав і всесвітньо відомих осіб, які можуть прямо або побічно впливати на думку своїх шанувальників, перешкоджають зусиллям України щодо відновлення її територіальної цілісності та завдають шкоди національним інтересам нашої держави.

У відомстві додали, що музикантів "Scooter" попереджали про відповідальність, яка може настати в разі нехтування нормами українського законодавства.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що німецька група "Scooter" прибула до окупованого Росією Криму для того, щоб виступити на фестивалі шампанського #ZBFest.