Відомий волонтер дав оцінку чуткам про таємний "договірняк" щодо війни на Донбасі

Підстав говорити про домовленості президента України Петра Порошенка з керівництвом Росії щодо Донбасу немає, хоча українська влада, мабуть, зацікавлена у затяжній війні.

Таку думку висловив відомий волонтер, засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега в інтерв'ю "Апострофу".

"Чесно кажучи, я далеко не фанат нашого президента. Мені здається - це моя особиста думка - що у нього є свої певні фінансові інтереси, є корупційні моменти, за якими до нього є великі питання... Але я не вірю в історію про зливі Україна росіянам, про таємне договірному матчі. Тому що, якби він був, ознаки цього договорняка були б значно сильніше ", - заявив волонтер. .

За його словами, українська влада, можливо, в якійсь мірі зацікавлена у тривалій війні, але у той же час Україна не має сил і засобів, щоб силовим шляхом звільнити окуповану частину Донбасу - при серйозних успіхах ВСУ туди знову увійдуть російські війська.

"Так, ми зараз значно сильніше, ніж в 2014 році. Якщо ми підемо в наступ по всьому фронту, у нас будуть успіхи. Але, боюся, з тією кількістю сил і засобів, які є у нас зараз, ми можемо просто отримати наступний Іловайськ ", - зазначив Дейнега.

Читайте також повний текст інтерв'ю "Україна зможе звільнити Донбас, якщо відбудуться три речі - волонтер Віталій Дейнега", яке опубліковано на "Апострофі".