RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В Україні назвали несподівану причину анексії Криму

Росія пішла на окупацію Криму через загрозу назавжди втратити своїх прихильників в результаті м'якої українізації півострова.

Такий висновок можна зробити із заяви в.о. міністра інформаційної політики України Еміне Джапарову, яку вона зробила в інтерв'ю "Апострофу".

"Якщо говорити про Крим, то останні спроби заміряти на півострові настрої щодо європейської інтеграції засвідчили: з кількох відсотків наприкінці 1990-х кількість тих, хто бачив майбутнє України у Європі, зросла до 24-25% в 2000-х. І, мені здається, це цілком могло стати однією з причин того, що відбувається зараз ", - зазначила Джапарова.

За її словами, Росія моніторила настрої у Криму, в результаті чого стало зрозуміло, що молодь виростала вже в українській, а не у радянській дійсності.

"Своєрідна м'яка українізація - вона відбувалася. І це впливало на те, що в основному кримська молодь пов'язувала своє майбутнє саме з Україною", - підкреслила вона.

За її словами, дані, які озвучив Меджліс про 34,2% людей, які ходили на "референдум" відповідає дійсності.

"У Криму і правда десь для третини людей -" хоч каміння з неба ", ще третина - це люди активні, з проукраїнською позицією" Ми хочемо Україну і готові за неї боротися ". Решта - це ті, кому, за великим рахунком , все одно ", - підсумувала Джапарова.

Читайте також повний текст інтерв'ю з Еміне Джапаровою "Є спосіб убити міф, що у Криму все щасливі після приходу Росії - в.о. міністра інформполітики", який опубліковано на "Апострофі".