Знесення бюста Жукову в Одесі: з'явилися нові подробиці і фото

Національна поліція України порушила кримінальну справу за фактом знищення бюста маршалу СРСР Георгію Жукову в Одесі 23 серпня.

Про це йдеться в повідомленні Національної поліції Одеси.

"За свідоцтвами очевидців події встановлено, що невідомі повалили з півтораметрового гранітного постаменту пам'ятник у вигляді бюста Маршала Жукова, завантажили його в автомобіль" Мерседес Віто "чорних кольорів і поїхали в невідомому напрямку", - йдеться в повідомленні.

Після цього фрагменти пам'ятника було виявлено у центральній частині міста, на Деволановському узвозі і доставленоу Таїровське відділення поліції, де їхбуло долучено до матеріалів кримінального провадження за ч.1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

"Встановлюються особи, причетні до скоєння вказаного кримінального злочину", - відзначили в поліції.

У той же час журналіст телекомпанії "Академія" Сергій Бакуменко на своїй сторінці в Facebook розповів, що близько 2:10 він проходив по вулиці Польської і побачив три автомобілі поліції, в багажнику одного знаходився розбитий бюст Жукова.

При цьому, за словами журналіста, поруч знаходилися люди з символікою партії ВО "Свобода" та активіст Сергій Стерненко, в той же час співробітники поліції відмовилися коментувати ситуацію.

Далі між націоналістами і Бакуменком стався конфлікт, в результаті чого Бакуменко був атакований за допомогою газових балончиків.

Нагадаємо, раніше у Чорноморську Одеської області місцеві активісти змусили туристів з невизнаного Придністров'я, прибрати з салону автомобіля георгіївську стрічку і російський прапор.