RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Демони війни: Ярош розповів про цікаві випадки з добровольцями на Донбасі

Настрій і мотивація Добровольчої Армії на Донбасі помітно відрізняється від інших частин ЗСУ.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів командувач Української Добровольчої Армії, народний депутат Дмитро Ярош.

"У нас абсолютно нормальне явище, коли йде артилерійський або мінометний обстріл (це можна дуже часто спостерігати, особливо коли була гаряча фаза), а хлопці сміються, анекдоти труть... Їм по барабану, що прилітає. Ну, прилетить – так прилетить, а що робити... В той же час мобілізовані хлопці частенько мовчать, бояться... А тоді дивляться на нас – і думають, напевно: Боже, які ж ці добровольці - ідіоти (сміється)", - зазначив Ярош.

За його словами, бійці УДА більш мотивовані і підготовлені до війни на Донбасі, через що є набагато більш стійкими морально, і спокійніше сприймають реалії війни.

"Як в аеропорту було? Десантура каже: та це ж "демони війни"!.. У мене ось "Бандера" на Карлівку ходив: взяв ніж і "Муху" – і пішов у бій. Каже: я зараз сепара завалю, автомат заберу... І таких випадків – безліч. Так який ПТСР може бути у цих хлопців?" – згадав Ярош.

І все ж командир УДА визнав, що ветерани АТО можуть представляти небезпеку для себе і суспільства після повернення до мирного життя.

Докладніше читайте в інтерв'ю "Апострофа": Є умова, при якій Україна поверне Донбас без масштабної військової операції - Дмитро Ярош.