RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Журналіст розповів про бійця з Австралії, який воює в рядах ЗСУ: опубліковано фото

У складі Збройних сил України на Донбасі бере участь австралієць Ітан Тіллінг.

Фотографію бійця і його історію опублікував в Facebook журналіст Андрій Цаплієнко.

"Б'юся об заклад, нізащо не вгадаєте з першого погляду, звідки цей розовощокий усміхнений юнак. Не буду тримати інтригу. Він із дуже-дуже спекотних країв. З Австралії. Його зовуть Ітан Тіллінг, і він служить у Збройних Силах України. У самій гарячій на сьогодні точці фронту - біля окупованого Дебальцевого. Від початку 16-го, з тих пір, коли іноземцям дозволили служити в Збройних Силах, не так вже й багато людей з іноземними паспортами пішли воювати за Україну та українців", - пише він.

Тіллінг колишній військовий і у себе на батьківщині служив в артилерійських військах. Боєць зізнався журналістові, що до прибуття на Донбас не думав, що артилерію використовують там дуже активно.

У розмові з Цаплієнко Тіллінг також висловив своє здивування щодо того, чому західні партнери не направляють своїх військових для вирішення проблеми на Донбасі.

"Знаєте, я розумію, що зброя це добре. Але я знаю, що, коли виникає загроза, Америка, Британія, Австралія, решта країн НАТО, посилають свої військові контингенти і вирішують проблему. І все, кінець війні. Тож я не розумію, чому вони так не роблять в Україні", - передає слова бійця журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", мережі вразили фото іноземців в силах АТО.