RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Торжество популізму перед виборами: з'явився прогноз, чого чекати українцям від політиків у 2018 році

У 2018-му році жителів України чекає неспокійний рік.

Таку думку озвучив "Апострофу" відомий український журналіст і публіцист Віталій Портников.

"З одного боку, тема позачергових виборів починає зникати з порядку денного, вже дуже близько чергові вибори. Вже ніхто нічого особливо не досягає, якщо домагається виборів на кілька місяців раніше за встановлений термін. Швидше за все, будуть говорити про інше. Тут вже вся влада і вся опозиція повинні будуть думати про своїх електоральних результатах. в українських умовах, в умовах збідніння значної частини населення, в умовах розчарування значної частини населення в результатах змін, в умовах того, що стараннями і Москви, і цілого ряду доморощених політиків і активістів тема війни пішла на другий план у порівнянні з темою антикорупційної боротьби і так далі, звичайно, такі вибори можуть бути торжеством популізму. Але і підготовка до виборів може бути торжеством популізму ", - сказав Портников.

За його словами, сторони будуть змагатися між собою в обіцянках, в затриманнях, в компрометуючих матеріалах, і цим може, безумовно, скористатися ворог.

"Тут можуть бути самі різні корективи, ми про це не думаємо, тому що ми як би живемо в гібридної війні, а взагалі у війні не живемо, і про наслідки тих чи інших проблем для нашого політичного організму ми не замислюємося. Але якщо ми про них не замислюємося, це не означає, що їх не буде. Так що, я думаю, нас чекає неспокійний рік. Але я абсолютно не готовий прогнозувати його події", - уточнив журналіст.

Читайте також в матеріалі "Апострофа": "Дві події в наступному році можуть стати вирішальними для України - Віталій Портников".