Намагаються зам'яти справу: в мережі хвиля гніву через рішення суду щодо фігуранта кривавої стрілянини в Княжичах

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді колишнього начальника карного розшуку ГУ Національної поліції в Києві Леоніда Куряту, якого звільнили через причетності до перестрілки в селі Княжичах Київської області.

Про це повідомляє агентство "Українські Новини" з посиланням на рішення суду.

У своєму позові Курята заявив про безпідставність свого звільнення 27 січня 2017 року у зв'язку з відсутністю в його діях ознак дисциплінарного проступку. Також він визнав незаконним службове розслідування за фактом стрілянини в Княжичах.

Суд визнав позовні вимоги частково обґрунтованими. Також суд дійшов висновку, що Курята не був призначений старшим групи правоохоронців або старшим за проведення всієї операції в Княжичах.

"Як зазначив сам позивач, він вважав своїм обов'язком взяти участь у запланованих і затверджених начальником ГУ слідчо-розшукових заходах, в яких передбачалося участь його безпосередніх підлеглих Управління кримінальної розвідки, про відповідному кримінальному провадженні йому стало відомо в ході оперативних нарад у начальника ГУ НП р. в Києві Крищенко А.Є.", - йдеться в постанові суду.

Як вирішив суд, у повноваження Куряти не входив контроль за діями поліцейських в Княжичах. В результаті суд визнав незаконним рішення поліції про проведення службового розслідування, визнав незаконним і скасував наказ про звільнення Леоніда Куряти.

Суд постановив негайно поновити його на посаді начальника карного розшуку поліції Києва з 27 січня 2017 року. Крім цього, суд зобов'язав поліцію виплатити Куряті 104 тисяч грн заробітної плати за час вимушеного прогулу.

На дане рішення суду гнівно відреагували користувачі Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", одним з фігурантів справи про перестрілку в Княжичах є глава поліції Києва Андрій Крищенко.