Потрібні нові обличчя: соціолог пояснила високу підтримку Вакарчука серед українців

Громадянам України необхідні нові обличчя в політиці. Про це свідчить зростання підтримки Святослава Вакарчука в якості можливого кандидата в президенти.

В інтерв'ю "Апострофу" про це розповіла соціолог, директор фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

За її словами, в опитуванні перед Новим роком на тему, кого українці бачать майбутнім президентом, Вакарчук зайняв третє місце.

"Це опитування проводили чотири соціологічні фірми по одній анкеті, тобто це був один великий опитування на 20 тисяч респондентів. Я думаю, що це відображає потребу людей в нових політиках. І це був певний експеримент, який спрацював", - говорить Бекешкіна.

За словами соціолога, новими політиками повинні стати відомі люди з позитивним іміджем.

"Позитивних людей багато, але щоб вони були відомими - з цим сутужно. Відомим можна бути тільки через телеящик. Якщо тебе немає на телебаченні - значить, тебе немає взагалі. Принаймні для маси людей. А Вакарчук відомий. І я не думаю, що таких людей може бути багато ", - впевнена Бекешкіна.

Читайте також матеріал на "Апострофі" - У ставленні українців до війни на Донбасі є цікавий нюанс - соціолог Ірина Бекешкіна.