RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Ненавидять місцеву "владу" і Україну: екс-в'язень бойовиків ДНР розповів про настрої на окупованому Донбасі

На окупованому Донбасі жителі не люблять ні Україну, ні "керівництво" сепаратистів.

Про це розповів звільнений полонений бойовиків Володимир Фомічов, передає Цензор.НЕТ.

"Більшість людей налаштовані проти України, але ще більше число людей налаштовано проти конкретного керівництва так званої республіки. Вони незадоволені соціальною ситуацією і починають розуміти, що в усьому винні не тільки укропи, є і внутрішні проблеми", - розповів він.

Україну на окупованих територіях не люблять, оскільки вважають, що Україна винна у війні, каже Фомічов.

"(Нелюбов до України заснована - ред.) на війні і обстрілах, на економічній блокаді, ну, і телебачення свою роль зіграло. Зі мною сидів один "ополченець", який мені сказав: "Вова, я довго намагався розібратися в цих моментах, але, коли я побачив підірваний автобус, я зрозумів, що йду воювати". Багато хто пішов, коли побачили руйнування, які інтерпретуються тим боком. А ми не змогли розповісти, як воно було насправді. Вони чули лише те, що на Донецьк напали, а вони обороняються. Розумієте, дуже складно провести лінію поділу між Майданом і захопленням обладміністрації. Багато хто вважає: майданівці захопили обладміністрацію, а що нам не можна? Їм потрібно розповідати, що львів'яни ніколи не намагалися від'єднуватися від України, весь Майдан був за єдність України, за те, щоб люди краще жили", - пояснив він.

Одночасно, відзначає Фомічов, жителі окупованих територій підтримують Росію і "думають, що Росія прийде, прибере всіх людей, яких вона тимчасово поставила, поставить більш ефективних менеджерів".

Читайте також інтерв'ю звільненого з полону бойовиків вченого Ігоря Козловського "Апострофу": "Не можна говорити, що жителі Донбасу винні, є інше слово".