RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​У Києві на круглому столі обговорили перспективи врегулювання конфлікту на Донбасі

У Києві відбулося обговорення за круглим столом перспектив і сценаріїв врегулювання конфлікту на Донбасі. Захід організував Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД), запросивши до обговорення відомих експертів, представників громадськості та влади.

"Чудовий круглий стіл щодо перспектив врегулювання конфлікту на сході нашої країни - професійне, змістовне обговорення ситуації три роки після погодження Мінська-2 і можливих напрямів її розвитку. І найважливіше - спроби виробити чіткі рекомендації щодо того, що ж робити далі", - написав на своїй сторінці в Facebook головний радник МЦПД, дипломат Василь Філіпчук.

Також він озвучив деякі пропозиції учасників заходу: "Наприклад, вироблення позитивного порядку денного для роботи з нашими громадянами, які змушені зараз перебувати на тимчасово неконтрольованих територіях. Чи інституціоналізація залучення ООН до врегулювання конфлікту".

"Доопрацюємо дослідження - як показує практика, попри спочатку прохолодне ставлення з боку багатьох представників влади, з часом те, що ми пропонуємо, стає вже частиною їх позиції. Хоч не зразу, але поступово сподіваюсь нам таки вдасться наблизитись до реалістичної оцінки того, що ж нас далі робити з проблемою на сході нашої країни", - резюмує Філіпчук.

У круглому столі взяли участь аналітик Ігар Тишкевич, колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, колишній заступник глави Генштабу Юрій Думанський та інші експерти.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: