RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Є місце корупції: названо ряд дивацтв з новими правилами похорону в Україні

Зміни в законодавство України щодо процедури поховання можуть нести в собі корупційну складову, а також складності з розкриттям злочинів.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Нагадаємо, за новими правилами, тепер для відправки тіла, по якому відкрито кримінальне провадження, на експертизу необхідно рішення суду, що виноситься протягом п'яти днів. Де саме буде знаходиться покійний цей час – не уточнюється. У МВС кажуть, що слідчі з судмедекспертами в моргах знайдуть спосіб домовитися і прийняти тіло покійного.

"Ну а якщо не домовляться слідчі, з моргами доведеться домовлятися вже родичам померлих. І, очевидно, не за "спасибі". Чи не за "спасибі" вирішити питання з суддею, щоб рішення про проведення експертизи було прийнято як можна швидше", - йдеться в статті "Апострофа".

Також звертається увага і на можливі проблеми від нововведень для розкриття кримінальних справ.

"Так, згідно з переліком пунктів, за якими може бути проведена експертиза, крім встановлення причин смерті, експертиза може проводитись для встановлення тяжкості і характеру тілесних ушкоджень". Іншими словами, якщо людину побили чи сталося зґвалтування, експерт повинен встановити тяжкість і характер тілесних ушкоджень". Але у випадку з тим же зґвалтуванням, коли від швидкості проведення експертизи багато в чому залежить піймання злочинця, затягнути з висновками експерта на цілих п'ять днів означає знизити до мінімуму шанси на розкриття злочину", - наголошується в матеріалі.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Нові правила поховання в Україні: що дійсно зміниться с 15 березня