RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Богомолець розповіла про переслідування МОЗ лікарів "за зраду"

Міністерство охорони здоров’я помстилося лікарям за "корпоративну зраду".

Про це в соціальній мережі Facebook повідомила голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.

"МОЗ почало переслідувати лікарів "за зраду". Після публікації в мережі трагічного відео, в якому батьки онкохворих дітей, що лікуються в "Охматдиті", звинувачують міністерство у відсутності ліків, а працівники відділення фактично підтверджують відсутність постачання медикаментів, керівництво МОЗ відреагувало своєрідно", – написала народний депутат.

За її словами, міністерство почало переслідування лікарів відділень: вилучило історії хвороби пацієнтів, ухвалило рішення про "чергову" перевірку з метою викрити "порушення" та звільнити з роботи тих, "хто дозволив собі сказати людям правду".

"Таким чином чиновники МОЗ вирішили помститися персоналу за "корпоративну зраду", бо за їхніми "понятіямі", лікарі мають проявляти солідарність виключно з керівництвом міністерства та прикривати будь-які його зловживання та оборудки", – зазначила Богомолець.

Політик розповіла: суть проблеми в тому, що через зрив державних закупівель медикаментів в "Охматдиті", як і в інших лікарнях, відсутні життєво необхідні ліки.

"Мільярди гривень, виділені з бюджету на закупівлі, виведені за кордон, медикаменти, які держава вже оплатила для людей, відсутні, а хворі вимушені купувати вже оплачені державою ліки за власні кошти, інакше їх діти загинуть. На сьогодні в "Охматдиті" відсутні 24 найменування життєво важливих препаратів, і ще 4 препарати є в дуже обмеженій кількості, тож їх вистачить зовсім ненадовго", – попередила голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я.

Як результат, зазначила вона, якщо всі попередні роки батьки вимушені були купувати за власні кошти тільки ліки, які не входять до номенклатури державних закупівель, то сьогодні їм доводиться платити й за ліки, гарантовані державою.

"Отож батьки дітей, які лікуються у національній клініці "Охматдит", у відчаї записали відео з вимогою до влади пояснити, чому в лікарні немає ліків, гроші за які давно перераховані МОЗ міжнародній організації "ПРООН". Зрив державних закупівель ліків – це пряма відповідальність команди "реформаторів" з МОЗ, адже саме вони дозволили відтерміновувати постачання медикаментів до 1,5 роки з моменту оплати. А коли ліки надходять, нарешті, до України, в багатьох з них термін придатності не відповідає потребам пацієнтів", – констатувала Ольга Богомолець.