Бійки, затримання і ряджені "ветерани": яскраві фото "Безсмертного полку" 9 травня в Києві

У День Перемоги, 9 травня, в центрі Києва в черговий раз пройшла скандальна акція "Безсмертний полк", в рамках якої кияни з табличками учасників Другої світовой війни пройшли від станції метро "Арсенальна" до Вічного вогню і поклали там квіти.

За подіями в центрі Києва спостерігав власний фотокореспондент "Апострофа" Олександр Гончаров.

Всього в акціях в центрі української столиці 9 травня брали участь кілька тисяч людей. При цьому було досить багато поліції з собаками, які навіть затримали кілька людей.

За підсумком можна сказати, що масові заходи до Дня Перемоги в Києві пройшли без особливих зіткнень. Була помічена хіба що одна бійка, одному з чоловіків розбили ніс. Втім, варто підкреслити, що в акції "Безсмертний полк" брали участь підозріло молоді "ветерани", одяг яких було обвішено медалями та орденами.

Як повідомляв "Апостроф", в День Перемоги в багатьох містах України пройшли масові заходи, які супроводжувалися провокаціями. Так, в Дніпрі на акціях 9 травня агресивні пенсіонери напали на поліцейських, у Львові поліція затримала пенсіонера в футболці СРСР, а в Одесі затримали чоловіка на автомобілі з прапорами "на Берлін".