RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Катастрофа рейсу МН17: у посольства Росії в Гаазі влаштували потужну акцію

Навпроти посольства Росії в Гаазі 8 червня відбувся мовчазний протест в пам'ять про жертв катастрофи Boeing MH17 в небі над Донбасом в 2014 році.

Сім'ї загиблих встановили 298 порожніх крісел в парку навпроти посольства. Також вони звернулися до президента РФ Володимира Путіна, зазначивши, що 12 червня в Росії відзначається день незалежності, але святкувати їй нічого, так як влада країни не приймає загальноприйнятих цінностей.

"298 осіб, 80 з них діти нічого не святкуватимуть сьогодні. Їх місця залишаються порожніми. Ті, хто, запечатав їх долю, мовчать і відводять погляд", - наголошується в зверненні до російської влади.

Як повідомляв "Апостроф", Міжнародна слідча група офіційно підтвердила, що MH17 був збитий з російського зенітного ракетного комплексу "Бук", який був доставлений з конвоєм в супроводі бійців регулярних військ РФ.

Також розслідувачі групи Bellingcat встановили, що нагляд за постачанням та транспортуванням "Бука" здійснював офіцер ГРУ Росії Олег Іванніков з позивним "Оріон".