RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Літнє сонцестояння 2018: історія, традиції і заборони в найдовший день у році

День літнього сонцестояння випадає в 2018 році на 21-22 червня.

Сонцестояння почалося 21 червня о 13:07 за київським часом і завершиться 22 червня після 14:00.

Літній сонцеворот є Язичок святом. У древніх слов'ян вважалося, що під час літнього сонцестояння бог Ярило входить в повну силу і здатний керувати силами природи.

Неодмінним атрибутом цього дня завжди вважався багаття, який розводили в ніч з 21 на 22 червня. Вважається, що до людей, які знаходяться у такого багаття, приходить вища сила і допомагає у всьому. У багаття підмішують трави - м'яту, дягель і чебрець. Вони, нібито маючи магічною силою, насичують тих, хто знаходиться біля багаття. У міських умовах багаття можна замінити гарячої свічкою.

Що потрібно робити в день літнього сонцестояння:

Можна розвести багаття. Сам вогонь є символом бога Сонця, а трави, які кидають в нього (м'яту, дягель і чебрець) - символ жертви.

Навколо багаття проходять сім разів хороводом. Він запускає в дію бажання, то, про що люди думають під час обряду. Тому в цей момент варто уникати негативних думок і бажань, які несуть руйнування.

Експеримент з вогненним колесом. Зробити його можна з сухих гілок подобу колеса, підпалити його і спустити з пагорба. Ця дія є символом сходження Вищого вогню в наше життя.

День сонцестояння не можна проводити під замком. У цей день варто обов'язково відправитися на прогулянку в парк чи за місто. У разі спілкування з природою, зарядить енергією. За повір'ям, у цей день відкриваються двері в інші світи, а дерева і рослини можуть розмовляти.

Вважається, що на свято всі рослини і квіти мають особливу силу. Вони відчувають і чути нарівні з людьми. Тому на день рівнодення забороняється будь-яким чином шкодити їм, інакше людина теж відчує біль рослин.

Як і на більшість важливих свят, забороняється лаятися і лихословити. Інакше вся погана енергія повернуться потрійний силою.

До дня літнього сонцестояння відноситься також і день Івана Купала. Це свято відзначають у багатьох слов'янських країнах. Так, в Литві його називають Ладо, у Польщі - як Соботки, на Україні - Купало або Купайло.

Раніше "Апостроф" розповідав про те, що потрібно знати про свято Благовіщення-2018.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: прикмети