RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Приводять до влади більш поступливих: на Заході розповіли про тактику Путіна в Україні

Провокації Росії в Україні, в тому числі і загострення ситуації в Азовському морі, пов'язані з бажанням президента Росії Володимира Путіна перечекати час і дочекатися зміни влади, яка може зайняти позицію, більш лояльну до його режиму.

Про це в інтерв'ю Charter97.org розповів головний аналітик Вільнюського інституту політичного аналізу Марюс Лаурінавічюс.

"Те, що робить Росія, видно неозброєним оком. Дестабілізація політичної ситуації, різного роду провокації і, в той же час, підтримка всіх сил, які, так чи інакше пов'язані або мають інтереси в Росії. Тим самим Росія намагається витримати час і дочекатися зміни влади на Україні, вважаючи, що наступна влада буде більш поступливою. З англійської це називається strategic patience. Вони застосовують таку тактику (в тому числі і в формі гібридної війни) і все, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні, послабити державу як таку. І, може бути, ще більше втручатися у внутрішні процеси. Це одна з цілей. Інша мета - політична", - впевнений експерт.

Про те, чого Кремль домагається в Азовському морі читайте в матеріалі "Апострофа": У Росії залишився лише один спосіб домогтися своїх цілей в Україні - військовий журналіст.