Схильність до хабарів і переслідування активістів: з'явилися цікаві деталі про кандидатів в керівництво ДБР

Серед кандидатів на керівні посади Державного бюро розслідувань України (ДБР) були люди з вкрай сумнівними цілями і репутацією.

В ефірі 5 каналу перший заступник міністра юстиції України Наталія Бернацька розповіла, що перевірка на поліграфі дозволила відсіяти людей, безпосередньо пов'язаних з російською розвідкою.

"По деяким кандидатам поліграф прямо показав, що мета працевлаштування в ДБР - одержання неправомірної вигоди. Ці кандидати також були відсіяні. За деякими поліграф вказав наркотичну або алкогольну залежність. За деякими - що колись людина розголошували секретну інформацію, таємну", - заявила чиновниця.

Тим часом в матеріалі видання INSIDER відзначається, що на роботу в ДБР намагався влаштуватися суддя Майдану Євген Аблов і Дмитро Руденко, в результаті звинувачення якого в тюрмі помер правозахисник Дмитро Гройсман. Але вони не пройшли конкурс.

У свою чергу нардеп Мустафа Найєм заявив, щодо 12 з 27 кандидатів "є обґрунтовані підозри, що ці люди були причетні до переслідування активістів, або до неправомірних дій в правоохоронних органах, або мають непідтверджені активи, що вказують на корупційну складову".

Також читайте матеріал "Апострофа": "Беркутівець", чиновник часів Януковича і люди Авакова: кого поставлять керувати в українське ФБР.