RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В Україні можуть посилити покарання за смертельні ДТП: подробиці

В Україні має бути посилено відповідальність за смертельні ДТП.

Про це під час брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє ТСН.

"Мені здається, що законодавець мав би точно вказати: якщо в ДТП є смерть за вини водія, він має отримати не менше, скажімо, одного-двох-трьох років, як законодавець визначить, позбавлення волі. Верхню планку визначає закон, але не менше треба встановити, бо зараз відсутністю нижньої межі користуються для того, щоб перевести справу в умовне покарання", - наголосив він.

За словами Луценка, у 98% випадків, коли суд присуджує за смертельну ДТП умовне покарання, він опирається на те, що сторони дійшли порозуміння.

"Тобто винний матеріально компенсував потерпілій стороні втрату людини. Мені здається це недостатнім. Думаю, що водії мали б чітко усвідомлювати: смерть людини з його вини має потягнути за собою термін мінімального ув'язнення", - резюмував генпрокурор.

Як повідомляв "Апостроф", 19 серпня, на об'їзній дорозі Вінниці відбулося зіткнення автомобіля Volkswagen Passat і мікроавтобуса FIAT Ducato: одна людина загинула, ще семеро, у тому числі 3-річна дитина, госпіталізовані. За таке правопорушення передбачено покарання - до 8 років позбавлення волі, сказали в поліції.