RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В ресторан в Сумах не пустили відвідувача з Євросоюзу: гучні подробиці скандалу

У Сумах молоду пару - темношкірого хлопця і дівчину в мусульманському вбранні не пустили в ресторан, мотивувши це тим, що вони іноземці.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Як виявилось, Халід Айман громадянин Сомалі і підданий Великобританії, а Дарина Богатир - громадянка України.

Пара заздалегідь забронювала столик, щоб відзначити приїзд до Сум. Але як тільки стали на поріг, офіціанти їм відмовили у відвідуванні ресторану.

Від відвідувачів вимагали показати паспорти, але вони відмовилися і відразу написали заяву в поліцію, де пообіцяли розібратися.

Як повідомила власник ресторану Людмила Мурай, на такий крок заклад пішов задля безпеки, оскільки раніше в ньому араби вчинили погром.

"У нас є обмеження в цілях безпеки наших відвідувачів. Самі розумієте, чому. Особи арабської національності, скажімо так, був погром, викликали поліцію, яу вони себе поводять... - через наших дівчат", - пояснила власник ресторану.

Рестораном, після дзвінка Дарини, зацікавилося управління з питань захисту прав споживачів. Фахівці планують провести в ресторані позапланову перевірку - порушення, запевняють, очевидні.

Як повідомляв "Апостроф", у результаті стрілянини біля одного з ресторанів в Харкові загинув громадянин Азербайджану, ще один чоловік отримали поранення.