RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

На генплані окупованої Ялти знайшли палац одіозного українського політика: подробиці

На сайті нового генплану Ялти було виявлено ділянку під назвою "Палац Медведчука".

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Маєток колишнього глави Адміністрації президента, лідера проросійської організації "Український вибір" і кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука знаходиться між Алупкою і Сімеїзом на місці, де за часів СРСР працював протитуберкульозний санаторій ім. Баранова.

"Схоже, це перший в Росії прецедент, коли місцевість позначається ім'ям нині живучого господаря... Крим продовжує повертатися до практик ХIХ століття не тільки в сфері суспільних відносин, а й на картах", - пишуть журналісти одного з місцевих видань.

Побачити це позначення можна, якщо зайти на сайт з проектом нового генплану Ялти зі смартфона за посиланням http://yalta.mycrg.ru/viewer/ і збільшити фрагмент карти Сімеїзу. У суботу кілька користувачів з різних міст Криму зайшли на сайт генплану Ялти зі смартфонів і побачили напис про палац. При вході з комп'ютера напис не відображався.

Це позначення траплялося на супутникових онлайн-картах Криму і раніше. У 2016 році ЗМІ вже публікували скріншот невстановленої карти, де напис був відображений англійською мовою.

Крім того, "Палац Медведчука" накладається в генплані на "Зону рекреаційних установ".

Нагадаємо, докладніше про Віктора Медведчука і його повернення в українську політику читайте в матеріалі "Апострофа": Операція "Мефістофель": кому потрібен дутий Медведчук.